Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Profesorii liberali sar la gâtul "spărgătorilor de grevă"
Sergiu Lenghel  - Marti, 1 Iunie 2010

Profesorii liberali cred că greva din învăţământ nu a avut efectul scontat, deoarece nu a fost unitate în rândul cadrelor didactice.

Câţiva membri ai nou-înfiinţatei Comisii de Educaţie din  PNL Satu Mare au organizat marţi o conferinţă de presă, în cadrul căreia au criticat proiectul Legii Educaţiei propus de PD-L.

 

La conferinţă au participat Vlaicu Popescu, fost inspector şcolar adjunct, Adrian Ardelean - secretarul Comisie de Educaţie şi profesor de matematică-informatică la Liceul "Ioniţă G. Andron" din Negreşti-Oaş, Marius Rusu - profesor de matematică la Colegiul Tehnic "Iuliu Maniu"  din Carei, Ioan Ardelean - profesor de educaţie fizică la şcoala din Micula şi Valentin Sorian - profesor de limba română la Grupul Şcolar "Simion Bărnuţiu" din Carei.

 

"Teama, frica şi laşitatea au făcut ca unii profesori să nu participe la grevă. Nu a fost o unitate între ei" - a afirmat fostul inspector şcolar Vlaicu Popescu, menţionând că unele cadre didactice ar putea să se aleagă din toamnă cu un salariu redus cu mai mult de 25%.

 

Profesor la Colegiul Naţional "Doamna Stanca", Vlaicu Popescu spune că până şi asistenta medicală a şcolii a fost adusă luni pentru a supraveghea examenul de Bacalaureat, însă în ultimul moment a fost înlocuită. În opinia profesorilor liberali, Bacalaureatul a fost organizat ad-hoc, iar personalul auxiliar care a participat la examen a încălcat orice principiu pe baza căruia se organizează un examen de o asemenea importanţă.

 

Profesorul Valentin Sorian se află într-o situaţie cu atât mai gravă cu cât şi soţia sa este cadru didactic. "Avem de plătit rate la bancă şi nu ştiu cum ne vom descurca. Majoritatea colegilor mei nu au făcut grevă, însă eu mi-am păstrat poziţia" - a afirmat profesorul, adăugând că de joi se vor relua toate orele în liceul la care predă.

 

Profesorul de Educaţie Fizică Ioan Ardelean a anunţat că duminică de la ora 18.00, în parcul UFO din Micro 17, se vor organiza acţiuni dedicate celor mici, sub titlul "Ce mai face copilul tău?". Vor participa cadre didactice, membre PNL.

1825 vizite
Distribuie pe